Explozie la Palatul Buckingham, cu câteva zile înainte de încoronarea Regelui Charles

O explozie controlată a avut loc marţi seara la Palatul Buckingham, iar un bărbat a fost arestat în faţa reşedinţei regale după ce a aruncat cartuşe suspecte în curtea palatului, a anunţat poliţia, relatează BBC.

Un cordon de securitate a fost instituit după ce bărbatul a fost reţinut de poliţie, marţi, în jurul orei locale 19:00 (21:00, ora României), după ce s-a apropiat de porţile palatului, a precizat Scotland Yard.

De asemenea, bărbatul a fost găsit în posesia unei genţi suspecte, a declarat Poliţia Metropolitană. O explozie controlată a fost efectuată ca măsură de precauţie, după o evaluare din partea specialiştilor.

Suspectul a fost arestat sub suspiciunea de posesie a unei arme ofensive.

Nu există relatări despre eventuale focuri de armă trase sau victime în rândul forţelor de ordine sau al publicului.

Incidentul s-a petrecut cu câteva zile înainte de încoronarea Regelui Charles III.

Presa britanică a informat că nici Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, şi nici soţia sa Camilla, în vârstă de 75 de ani, nu se aflau în palat în acel moment. Serviciile regelui nu au făcut niciun comentariu.

Circulaţia pe strada ce duce la Palatul Buckingham a fost închisă în vederea ceremoniei de încoronare de sâmbătă, prima care va avea loc în Marea Britanie după 70 de ani.

Mii de soldaţi vor lua parte la o procesiune care se va desfăşura de la Palatul Buckingham la Abaţia Westminster şi care face parte din ceremonia de încoronare la care se aşteaptă să asiste un public extrem de numeros.

Operaţiunile de securitate menite să protejeze această rută sunt printre cele mai importante din ultimii ani. Vor fi folosiţi lunetişti pe acoperiş şi agenţi sub acoperire, precum şi detectoare asemănătoare celor de pe aeroport, câini sniffer şi va fi declarată o interdicţie de zbor deasupra centrului Londrei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri