Tinerii vor primi 200 de euro de la stat! Iată care sunt condițiile și ce pot face cu banii

Vești bune la nivel național după ultimele măsuri aprobate de Guvernul României. Astfel, se dau vouchere de 200 de euro de la stat pentru mai mulți tineri, indiferent că sunt elevi sau studenți, atât timp cât au vârsta mai mică de 26 de ani.

Mai mult, Executivul a schimbat regulile programului, astfel încât mai multe persoane vor putea să beneficieze de aceste sume.

Vouchere de 200 de euro pentru tinerii care vor să își cumpere calculator

Practic, este vorba despre programul Euro 200, prin care elevii şi studenţii din învățământul de stat sau particular acreditat, care au vârsta de până în 26 de ani și care care provin din familii cu un venit brut lunar de de cel mult 500 lei pe membru de familie vor putea beneficia de un ajutor financiar în valoare de aproximativ 1.000 de lei pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023.

Totuși, programul vine la pachet cu o serie de reguli și condiții care trebuie luate în seamă, transmite news.ro.

Astfel, prin proiectul de hotărâre adoptat în ultima ședință de Guvern s-au modificat și regulile acordării ajutorului financiar de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi. Prin noile prevederi și mai mulți elevi și studenți vor putea să beneficieze de acest ajutor financiar de la stat destinat exclusiv achiziționării de astfel de produse.

Recent s-a stabilit dublarea plafonului venitului brut lunar pe membru de familie ce permite participarea în programul „Euro 200”, de la 250 de lei, cât era până acum, la 500 de lei.

Prin schimbarea recentă de majorare a plafonului de venituri se va permite participarea în program a mai multor tineri care au nevoie de bani pentru a-și cumpăra un calculator nou. „Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei Hotărâri aprobate încă de joi.

De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie.

Pentru acest an, venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul ședinței.

Care sunt condițiile de achiziție

Potrivit condițiilor din programul Euro 200, calculatoarele care se achiziționează trebuie să aibă, în mod obligatoriu, un sistem de operare licențiat, nu piratat. Mai mult, acesta trebuie achiziționat în același timp cu dispozitivul respectiv.

De asemenea, banii primiți prin programul „Euro 200” se acordă o singură dată pe familie familii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri