Papa Francisc: Abuzatorii sexuali sunt dușmani dezgustători, dar tot ar trebui iubiți. Și ei sunt copii ai lui Dumnezeu

Papa Francisc a susținut că abuzatorii sexuali sunt „dușmani” dezgustători, care merită să fie pedepsiți. În același timp, aceștia merită și dragoste creștină și îngrijire pastorală deoarece și ei sunt copii ai lui Dumnezeu.

Suveranul Pontif a spus aceste lucruri pe 29 aprilie, într-o conversație privată cu iezuiții, în timpul vizitei în Ungaria. Francisc este și el iezuit, iar comentariile au fost publicate acum în revista iezuită italiană Civilta Cattolica, notează Reuters.

Întrebat de un membru maghiar al ordinului religios al iezuiților cum poate fi urmată porunca lui Iisus de a iubi dușmanii când dușmanul este un abuzator sexual, Papa Francisc a răspuns: „Cum ne apropiem, cum vorbim cu abuzatorii pentru care simțim dezgust? Și ei sunt copii ai lui Dumnezeu, dar cum să-i iubești? E o întrebare grea… Agresorul trebuie condamnat, într-adevăr, dar ca un frate”.

Acesta s-a referit apoi la „o formă de iubire a dușmanului”, admițând că e greu să simți iubire pentru astfel de oameni.

„Agresorul e un dușman. Fiecare dintre noi simte acest lucru pentru că empatizează cu suferința victimei. Chiar și a vorbi cu abuzatorul implică repulsie, nu e ușor. Dar și ei sunt copi ai lui Dumnezeu. Ei merită pedepsiți, dar merită și îngrijire pastorală”, a explicat Papa Francisc.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri