Procurorul General respinge legalizarea canabisului

Propunerea de legalizare a canabisului a fost respinsă de procurorul general, Alex Florența. Reprezentantul Parchetului General spune că legalizarea nu este o soluție, pentru că în acest context trebuie luată în calcul și cultivarea. 

Răspunsul vine după ce mai mulți parlamentari au cerut legalizarea consumului de canabis, pentru consum propriu, într-o limită de 3 grame. 

Cei care sunt prinși consumând canabis în scop personal ar putea scăpa doar cu o amendă. Limita impusă este de 3 grame și există deja state care au adoptat această legislație, precum Thailanda. Proiectul aparține partidului REPER, condus de Dacian Cioloș.

Adele Chirica, militant pentru folosirea canabisului în scop medicinal, spune că viața multor persoane depinde de substanțele produse de această plantă: „Mă gândesc așa, cum sunt atatea zeci de state care au legalizat canabisul în scop medicinal și se poate da pe rețetă, sub control strict, la fel cum sunt si alte substante mult mai nocive, cum ar fi morfina, bănuiesc că putem și noi să găsim, că nu om fi atat de inculti și de limitati încât să nu găsim o metodă prin care să folosim canabisul strict în mod medicinal pentru cei care chiar au nevoie și pentru cei a căror viață depinde de acest canabis. Noi cei care avem nevoie de canabis în scop medicinal avem o problemă și nu putem să ni-l procuram și suntem controlați și arătați cu degetul și judecați, iar cei care îl consumă recreativ nu au nicio problemă să îl procure printr-un simplu telefon.”

Propunerea prevedea înlăturarea răspunderii penale și înlocuirea cu amendă încadrată între 1000 și 3000 de lei în ceea ce privește consumul personal. Cu toate acestea, oficialii se tem că fenomenul drogurilor nu va mai putea fi ținut sub control. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri