Complicele lui Vâlcov, fostul primar al Slatinei, a fost prins în Italia

Fostul primar al Slatinei, condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare în același dosar cu fostul ministru Darius Vâlcov, a fost capturat în Italia. Fostul edil fugise peste hotare pentru a scăpa de executarea pedepsei de 4 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani. 

Minel Prina a fost dat în urmărire generală odată cu Vâlcov în urmă cu 8 zile, când au fost arestat definitiv.

Fuga lui Prina s-a încheiat la Milano, unde a fost depistat și reținut de carabinieri, la exact o săptămână de la mandatul european de arestare emis de autoritățile române.

Autoritățile spun că vor extinde ancheta în acest caz. Fostul edil al Slatinei era dat în urmărire de poliție, iar fotografia și datele sale erau postate pe site-ul oficial al Poliției Române.

Minel Prina a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare în același dosar cu darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe și senator și nu a fost găsit la domiciliu. Prina își schimbase reședința pe județul Mehedinți, și, potrivit polițiștilor din județul respectiv, nu a fost găsit acasă, astfel că s-au pus în mișcare procedurile de dare a sa în urmărire generală.

Prina ar fi unul dintre intermediarii cu ajutorul cărora Darius Vâlcov primea bani sau obiecte de artă pentru a acorda diverse contracte cu statul.

Darius Vâlcov este condamnat în același dosar, numit ”Dosarul Tablourilor” din cauza faptului că oamenii legii au descoperit peste 100 de opere de artă, multe dintre acestea fiind ascunse în pereții falși ai imobilelor deținute de fostul ministru.

La rândul său, Darius Vâlcov, este dat în urmărire generală. Surse Realitatea Plus au declarat că fostul ministru se află tot în Italia.

Minel Prina i-a succedat în funcția de primar al Slatinei chiar lui Darius Vâlcov.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri