RĂZBOI ÎN UCRAINA – Rușii pierd teren pe frontul din Bahmut

Soldaţii ucraineni obţin câştiguri teritoriale în Bahmut, un oraş care se află în centrul unor lupte intense de mai multe săptămâni, în care forţele ruse şi ucrainene luptă pentru control în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, informează dpa.

Trupele ucrainene şi ruse s-au angajat din nou în lupte grele la sud-vest de Bahmut, au declarat miercuri ambele părţi în conflict.

Armata ucraineană afirmă că a împins trupele ruse înapoi cu până la doi kilometri în unele locuri din apropriere de Bahmut.”Conducem contraatacuri eficiente acolo”, a informat pe Telegram miercuri seară Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene. Sîrski a mai spus că unităţi din trupele mercenare ruseşti Wagner dislocate la Bahmut au fost înlocuite în unele secţiuni cu unităţi obişnuite ale armatei ruse. Aceste unităţi mai puţin bine pregătite au fost acum învinse, a spus comandantul, potrivit Agerpres. Dar, a adăugat el: „Bătălia pentru Bahmut continuă”.

Andrii Biletski, fondatorul batalionului ucrainean Azov, a scris pe Telegram că teritoriul este complet liber de soldaţi ruşi şi că cel puţin două brigăzi ruse au fost învinse şi au fost luaţi prizonieri.

Pe măsură ce luptele continuă, liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că se teme că unitatea sa va fi înconjurată în luptele din jurul oraşului Bahmut. „Având în vedere lipsa de muniţie,”maşina de tocat carne” ameninţă acum să se întoarcă în direcţia opusă”, a scris Prigojin pe Telegram miercuri seară.

Din cauza numărului mare de victime, Wagner a trebuit să lase protecţia flancului unităţilor obişnuite ale armatei ruse, care au fost împinse înapoi cu până la doi kilometri. „Există acum un pericol grav de încercuire a (grupării) Wagner din cauza prăbuşirii flancurilor”, a scris Prigojin. „Iar flancurile au deja fisuri şi se prăbuşesc”.

Foto: Ukrinform

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri