Reforma PENSIILOR SPECIALE | Nicolae Ciucă: „Varianta asumării răspunderii este ultima”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, despre reforma pensiilor speciale, că este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima.

„Studiul este în analiză la Ministerul Muncii şi am convenit în coaliţie ca, în momentul în care se va finaliza, vom avea concluziile de la Ministerul Muncii să poată să fie prezentate şi să luăm o decizie în coaliţie”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi, după ce reprezentanţii Băncii Mondiale au precizat că nu vor fi reduceri substanţiale, prin felul în care arată acum legea privind pensiile speciale şi despre faptul că tăierea unor sporuri la pensiile militare ar aduce reduceri de doar 2%.

La rândul său, Marcel Ciolacu speră să se adopte legea pensiilor speciale în Parlament, până când el va ajunge premier. Liderul PSD dă asigurări că nu se va pierde niciun euro din PNRR pentru că este pregătit să angajeze mandatul guvernamental pentru a adopta legea. 

„Am avut o discuție cu Marius Budăi, ne-am uitat pe legea pensiilor speciale, i-am cerut să fie la Bruxelles și să vină cu ultimele lămuriri pentru că mi-aș dori ca legea să treacă prin Parlament, dacă nu, vom merge cu legea prin asumare. Nu voi accepta ca românii să piardă vreun euro din cauza pensiilor speciale”, a spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri