SURSE: Guvernul ia în calcul schimbarea plafonului din ENERGIE – Românii săraci, puși să plătească din buzunarele lor gaura din buget!

Românii săraci, puși să plătească din buzunarele lor gaura din buget! Potrivit unor surse, Guvernul ia în calcul să schimbe plafonul de preț din energie, asta după ce în ultimul an statul a plătit peste 14 miliarde de lei pentru schema de ajutor.

Executivul ar trebui să adopte astăzi ordonanța austerității, care vine cu blocarea angajărilor la stat și concedieri masive. Deși premierul a anunțat inițial că vrea o reducere a cheltuielilor cu 20 de miliarde de lei, ordonanța aduce economii de doar 5 miliarde.

O problemă a Ordonanței ar fi compensarea din energie. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a transmis un aviz către Adrian Câciu – ministrul Finanțelor în care îl informează că nu poate aplica un articol din proiectul de OUG pentru că nu are bani. 

Este vorba despre compensarea din energie. În proiectul de OUG se prevede că Ministerul „va putea să efectueze virări de credite bugetare şi credite de angajament, în cadrul capitolului bugetar, între capitole bugetare şi între programe, peste limitele prevăzute, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate, în vederea asigurării fondurilor necesare”.

Ministerul Energiei nu are banii respectivi. Este vorba despre 1,33 miliarde lei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri