Alegeri Turcia | Rezultate după numărarea a 50% din voturi: Erdogan – 52 %, Kilicdaroglu – 42%

După numărarea a peste 50% din voturi, Erdogan are un avans de 10% față de contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu. Actualul președinte a obținut 52% din numărul voturilor, în timp ce Kemal Kilicdaroglu ar fi obținut 42%, potrivit haberturk.com.

Rezultatele preliminare de la alegerile prezidențiale din Turcia de duminică l-au arătat pe Erdogan în avans cu 54,27% în comparație cu rivalul său din opoziție Kemal Kilicdaroglu cu 39,75%, deși analiștii se așteptau ca diferența să indice o concurența strânsă, scrie haberturk.com.

HaberTurk și alți radiodifuzori turci au spus că rezultatele, date după două ore după închiderea secțiilor de votare, se bazează pe 25% din urnele numărate.

Șeful Înaltului Comitet Electoral din Turcia a ridicat anterior interdicția de publicare și a spus să aștepte până când va anunța rezultatele oficiale preliminare mai târziu.

Sondajele preelectorale i-au oferit avantaj lui Kilicdaroglu, care se angajează să retragă o mare parte din moștenirea de două decenii a lui Erdogan.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri