Tensiune MAXIMĂ: ore decisive pentru noul Guvern – Un lider PNL cere RUPEREA coaliției cu PSD

Sunt tensiuni uriașe în interiorul PNL. Mai mulți liberali, printre care și fostul premier Florin Cîțu, cer ruperea coaliției cu PSD. Totul în contextul neînțelegerilor pe noul program de guvernare. 

Florin Cîțu, fostul premier al României, a cerut ruperea coaliției cu PSD. Cîţu, senator PNL, a declarat  că el nu a vrut coaliţia cu PSD şi că este momentul să se discute despre planurile de viitor fără ei.

Sunt ore decisive la vârful Coaliției: s-au reluat negocierile între PSD și PNL pe împărțirea ministerelor. Social-democrații vor să dispară mai multe ministere din Guvern, în condițiile în care PNL voia să se respecte protocolul încheiat inițial între partide.

Până în acest moment, nu se știe dacă UDMR va mai rămâne la guvernare și CU CE ministere va mai rămâne. Toate aceste decizii au fost luate după ce liderii PSD și PNL au avut ședinte paralele. 

Au fost ședințe cruciale la PNL și PSD, acolo unde s-au făcut liste cu măsurile sociale din noul program de guvernare, dar și lista neagră a miniștrilor. După ședințele care au avut loc în paralel, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au ieșit în același timp în conferințe de presă separate. Atât PNL cât și PSD vrea o reducere a numărului de ministere. Se discută și despre o eventuală împărțite de la zero a ministerelor, ceea ce ar duce la picarea protocolului de guvernare. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri