La liceul la care predă Carmen Iohannis, peste jumătate dintre profesori vor intra în grevă

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, nu va participa la greva generală din învățământ. Prima doamnă este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Potrivit surselor turnulsfatului.ro, Carmen Iohannis nu este membru de sindicat și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua să meargă la școală.

Gabriel Negrea, directorul colegiului, a declarat că din peste 70 de profesori câți predau acolo, mai bine de 40 vor participa la grevă.

Mesajul lui Marius Budăi (PSD) pentru profesorii care se pregătesc de grevă generală: „Nu există un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea”

„În momentul de față am început o consultare directă a colegilor și sunt deja peste 40 de colegi care au anunțat că nu merg la ore. Dintr-un total de peste 70 de cadre didactice, peste 40 nu vor intra la ore, iar atunci vom avea o problemă cu gestionarea elevilor. Probabil că vom merge în sistem online cu profesorii care vor să-și susțină cursurile, însă această decizie nu o pot lua eu. Mâine ne vom întruni în consiliul de administrație și vom stabili exact, dar aceasta va fi propunerea mea”, a afirmat Gabriel Negrea.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că profesorii sunt îndreptățiți să ceară salarii mai mari.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite, în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare, este clar că aici vorbim de o reașezare, dar, în realitate, avem nevoie de mult mai mult. (…)

Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate, trebuie să avem grijă și de cei care formează tânăra generație, adică trebuie să avem grijă de dascăli. (…)

Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”, a declarat Klaus Iohannis.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri