RĂZBOI ÎN UCRAINA – Alertă anti-aeriană în toată țara

Ruşii avansează în Bahmut, spre nemulţumirea ucrainenilor. Deşi ucrainenii luptă cu îndârjire, mult aşteaptata contraofensivă pare doar o promisiune politică. Preşedintele ucrainean Zelenski solicită aliaţilor mai mult sprijin.

Oficialii de la Kiev au emis o alertă anti-aeriană valabilă pentru toată ţara, după ce ruşii au bombardat multiple localităţi în cursul nopţii.

Noi atacuri aeriene au lovit Kievul şi mai multe regiuni din Ucraina joi în zori, într-un moment în care un emisar chinez se află în capitala ucraineană pentru a încerca să obţină o „reglementare politică” a conflictului, relatează France Presse.

„O serie de atacuri aeriene asupra Kievului – fără precedent prin puterea, intensitatea şi varietatea lor – continuă. Acesta este al nouălea atac aerian consecutiv asupra capitalei de la începutul lunii mai”, a indicat administraţia civilă şi militară a Kievului într-un comunicat.

Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice ruse dinspre regiunea Mării Caspice, iar drone de recunoaştere au survolat apoi capitala. „Toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse”, au precizat autorităţile.

Şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, a declarat pe Telegram că un incendiu a izbucnit în spaţii nerezidenţiale în cartierul Desnianski, pe malul stâng al fluviului Nipru, care taie capitala ucraineană în două. El nu a oferit informaţii despre eventuale victime.

În schimb, o persoană a fost ucisă şi alte două rănite în portul Odesa, de la Marea Neagră, în cursul unui atac asupra unui obiectiv industrial, conform administraţiei militare regionale.

Armata a raportat de asemenea atacuri cu „rachete de croazieră” în regiunea Vinniţa, în centrul ţării, iar media locale au semnalat explozii la Hmelniţki, la 100 de kilometri mai la vest.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri