Anton Hadăr, lider sindical din educație: Am vrut să ne întâlnim cu președintele Iohannis, dar ne-a dat pe mâna unui consilier din domeniul sănătății

Anton Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, susține că există o dezamăgire „mare” în ceea ce îl privește pe președintele Klaus Iohannis și că, în pragul grevei generale din sector, sindicatele din educație au vrut să discute și cu șeful statului, „dar ne-a dat pe mâna unui consilier din domeniul sănătății”.

 Liderul sindical susține că șeful statului a trimis un consilier pe sănătate să discute cu sindicatele din educație.

„Noi am avut multe întâlniri cu domnul Ciolacu, cu domnul Câciu, cu doamna Deca nenumărate, am vrut și cu domnul Președinte, dar ne-a dat pe mâna unui consilier din domeniul sănătății (…). Am fost și eu acolo, eu am stat 10 minute că aveam curs la 4, am intrat la 15:30 și am ieșit 15:40, cerându-mi scuze, nu puteam să refuz, mi-a fost așa, rușine să nu mă duc, dar rezultatele nu au nicio valoare din acest punct de vedere, pentru că Președintele trebuie să fie cel care să ia taurul de coarne și să își rezolve problemele din cadrul proiectului național «România Educată», proiectul prezidențial”, a declarat Anton Hadăr, conform B1.

„Cred că nu întâmplător a ieșit și Președintele cu un mesaj, în sfârșit, după opt ani de așteptare în ceea ce mă privește și probabil nu numai eu am așteptat acest mesaj, toți colegii din breaslă, atât din preunivesitar, cât și din superior, pentru că i-am transmis prin doamna consilier, dar și prin intermediul tuturor posturilor de televiziune, mai ales prin televiziunea B1, care mereu s-a arătat dispusă să prezinte, să reliefeze realitatea din Educație, mă bucur că a ieșit”, a adăugat sindicalistul.

Întrebat dacă există această dezamăgire că președintele Iohannis a abadonat profesorii și Educația, Anton Hadăr a răspuns: „Păi, dezamăgirea e mare și proiectul acesta n-are nicio șansă dacă nu vin bani serioși, și am discutat aceste lucruri cu cei cu care ne-am văzut – evident, mai puțin cu Președintele. Niciodată nu ne-am văzut cu Președintele, absolut niciodată”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri