ISUBIF: Aproape 40 de intervenții după vijelia din București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seară, o avertizare de vijelie și vânt puternic în Capitală.

Ca urmare a fenomenelor meteo, pâna la ora 18:00, au avut loc 39 de interventii în municipiul București, pentru indepartarea a 34 de copaci, 4 elemente de constructie desprinse de vant și o schelă.

Au fost avariate 19 autoturisme. O persoană a fost surprinsă de un copac cazut pe Aleea Barajul Sadului, aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Mai mulți copaci au căzut doborâți de rafalele de vânt în zona Pieței Rosetti, dar și în Sectorul 5 – pe Calea Rahova, Strada Crizantemelor și pe Șoseaua Panduri. 

De asemenea, și în Sectorul 6 au fost semnalate probleme. Un copac căzut blochează banda 1 la intrare în Pasajul Lujerului, pe sensul către Bdul Uverturii.

Din cauza vântului puternic, în pericol să cadă au fost și niște schele, ridicate la o clădire din zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare cu Calea Dorobanți. 

Primarul Radu Mihaiu dă vina Nicușor Dan pentru copacii doborâți de vânt în Sectorul 2. „Nu avem aviz”

„La fiecare furtună, serioasă sau nu, pornesc alarmele interne

Nu știm dacă o să cadă un arbore sau doi sau zece. Nu știm dacă o să avem pagube materiale sau, Doamne ferește, vreo persoană rănită. Echipele stau în așteptare și începe cursa prin oraș pentru degajarea pomilor căzuți.

Acum bate vântul destul de puternic, s-au prăbușit deja patru arbori mari și avem pagube materiale consistente. Mai multe mașini au fost avariate. Toți aveau cerere pentru aviz de defrișare. Aceste incidente puteau fi prevenite.

Cer Primarului General, încă o dată, să elibereze avizele de defrișare. Avem 1624 solicitări și toți acești copaci periculoși cad, rând pe rând, la fiecare furtună”, scrie Radu Mihaiu pe Facebook

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri