Putin ar putea recurge la arme nucleare dupa ce ucrainenii le-au distrus rachetele Kinjal – Ce spun experții

Retorica atacului nuclear revine tot mai periculos. Vladimir Putin ar putea să își îndrepte arsenalul mortal spre Ucraina, după ce Kievul l-a umilit pe liderul de la Kremlin prin doborârea rachetelor hipersonice Kinjal. Cu o înfrângere categorică, o victorie decisivă pentru Putin este din ce în ce mai departe. 

18 dintre rachetele Moscovei ar fi fost doborâte în atac, dintre care șase ar fi fost rachete hipersonice Kinjal, pe care Putin le declara invincibile. Acestea ar fi mai manevrabile decât rachetele convenționale și mai capabile să evite interceptările din partea apărării aeriene.

Experții spun că pierderile grele ar putea avea un impact psihologic major asupra trupelor Rusiei, iar Putin ar putea apela, în asemenea situații de criză majoră, la arsenalul nuclear. Mai mult decât atât, dacă pierderile se adeveresc, capacitatea Kievului ar permite forțelor să se concentreze pe luptele din prima linie. Ministerul Apărării de la Moscova nu recunoaște nimic și are o altă variantă. Oficialii spun că o rachetă Kinjal a distrus un sistem american de rachete antiaeriene „Patriot” la Kiev.

În ciuda declarațiilor, Kremlinul își dă cu stângul în dreptul. La doar câteva ore după atac, trei oameni de știința care au lucrat la tehnologia hipersonică au fost acuzați de înaltă trădare. Și, într-o nouă lovitură pentru Moscova, Marea Britanie a anunțat că va aproviziona armata ucraineană cu rachete de croazieră cu rază lungă Storm Shadow. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri