SCANDAL în coaliție pe ROTATIVĂ – Surse: Ciolacu amenință că-l pune pe Grindeanu premier

Noi detalii bombă din culisele negocierilor pentru putere. Potrivit unor surse, Marcel Ciolacu le-a spus partenerilor de coaliție că Sorin Grindeanu este prietenul lui și că îl va pune premier dacă nu e acceptat în continuare ca ministru al Transporturilor.

PSD îl vrea cu orice preț pe Sorin Grindeanu la Transporturi. Marcel Ciolacu le-a spus partenerilor din coaliție că „Sorin Grindeanu este prietenul meu. Dacă nu-l vreți la Transporturi, atunci el va fi premier”. Înverșunarea pe care o are Marcel Ciolacu la aceste negocieri arată determinarea cu care jocă la nivel de premier. El este dispus să cedeze fotoliul de premier pentru a pune presiune pe liberali.

Pe de altă parte, liderii UDMR susțin că nu ies din coaliție și vor să continue negocierile pentru formarea unui nou guvern. Potrivit unor surse, vor insista să păstreze, însă, Dezvoltarea, minister râvnit de liberali. Iar pentru a rezolva criza politică, președintele Klaus Iohannis a convocat luni o ședință cu liderii coaliției.

Tot atunci continuă și negocierile pe funcții, cu doar câteva zile înainte de rotativă. Cert este că viitorul guvern va avea mai puține ministere: 18 la număr. Ministerul Sportului va fi comasat cu cel al Familiei, sub conducerea Gabrielei Firea. UDMR pierde, așadar, și acest portofoliu. Turismul va fi și el comasat cu Economia, iar surse politice spun că la conducerea acestora ar putea ajunge Radu Oprea. 

Guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi instalat până la 1 iunie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri