Vreme extremă în România. Ploile au făcut prăpăd, sute de avertizări meteorologice în 2 săptămâni – VIDEO

Ploile fac prăpăd în toată țara. Meteorologii au emis peste 100 de coduri în ultimele două săptămâni, iar vremea rea nu se oprește. Codul roșu de inundații este în vigoare în mai multe bazine hidrologice din țară, iar alte 19 județe sunt sub avertizare de cod galben de furtuni. 

În comuna Brebu din Caraș Severin a fost rupere de nori. Oamenii s-au trezit cu apa la picioare în doar câteva minute, după o ploaie torențială care a inundat străzile.

Clujenii au avut, în schimb, parte de un peisaj de iarnă. Șoferii au reușit cu greu să urce serpentine acoperite cu bucăți de gheață, după grindina care s-a dezlănțuit. Nici Bihorul nu a fost ocolit de ploile puternice.

Oamenii au făcut însă haz de necaz și au postat imaginile pe rețelele sociale.

Din 16 mai, meteorologii au dat zilnic avertizări de vreme extremă în toată țara. În unele județe și localități, cantităţile de apă au depăşit normalul perioadei chiar şi cu 150 de litri pe metru pătrat. Meteorologii avertizează că nici luna iunie nu ne va scăpa de ploi și că abia din iulie ploile ar trebui să fie din ce în ce mai rare. 

VIDEO, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri