Eșec după discuțiile dintre premierul Nicolae Ciucă și sindicatele din Învățământ. Greva continuă

Discuția premierului Nicolae Ciucă cu liderii de sindicat s-a încheiat fără rezultat. Reprezentanții protestatarilor au refuzat oferta voucherelor și au precizat că singura variantă acceptată este cea a unei ordonanțe de urgență prin care executivul s-și asume ferm majorarea prin lege a veniturilor din învățământ.

În aceste condiții, protestul dascălilor și greva continuă.

În direct la Realitatea Plus, liderul Federației Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor a declarat că a aflat mai întâi din presă despre invitația lansată de premier. „Noi suntem deschiși oricând deschiși unui dialog real, iar faptul că am aflat despre această întâlnire mai întâi din presă și abia apoi ne-a anunțat premierul mă face să mă întreb dacă e vorba de discuții serioase sau doar bifează un punct pe agendă? Colegii mei nu acceptă variantă propusă de Guvern, cu de voucherele de 4.000 de lei în 2 tranșe. Cu cât se amână luarea deciziilor, cu atât acțiunile se radicalizează și așteptările vor crește mai mult“, a afirmat liderul FSE Spiru Haret, Marius Nistor, la Realitatea Plus

Pe lângă consultări cu liderii sindicatelor din Educație, care au loc la ora 12.00, șeful Guvernului va discuta și cu liderii sindicatului din sănătate SANITAS, de la ora 15.00.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri