Profesorii vor continua greva. Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater: „Va fi și mai de substanță acest protest”

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că greva profesorilor va continua categoric și după Ordonanța de Urgență adoptată joi de Guvern. Profesorii se consideră mințiți și nu mai au încredere că liderii politici își respectă promisiunile. Mai mult, Anton Hadăr  a spus că protestul profesorilor va fi și mai vehement, pentru că Ordonanța de Urgență nu prevede că Legea salarizării  unitare va pleca de la principiul că un profesor debutant va primi salariul mediu brut:

„Când credeam că lucrurile s-au mai liniștit și oamenii vor hotărî încotro vor merge mai departe, a venit această iritare pe care nu o prevesteam deloc. S-a discutat la negocieri despre faptul că trebuie să existe un articol, un element legislativ care să întărească încrederea noastră că peste șase luni de acum încolo la început de carieră un debutant va avea salariul mediu brut pe economie. Asta a fost o discuție vitală pentru noi. Acest articol a fost trecut la nota justificativă, la nota de explicare a acestei legi.

Nu poți să spui că ăla e articol de care să se țină seama când nu apare distinct așa cum am cerut. Au văzut că prin acord nu se acceptă și au zis că printr-o ordonanță de urgență. Or în ordonanța de urgență apare pomenită această chestiune la nota justificativă a acestei ordonanțe de urgență. Acum iarăși lumea s-a trezit pentru un nou motiv pentru a reporni greva.

Punct și de la capăt. Va fi și mai de substanță acest protest. Mulți spun că ar trebui să se facă un alt element legislativ, ei spun că nu se poate”, a spus Anton Hadăr.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri