Război în Ucraina, ziua 464. Alertă aeriană în întreaga țară, bombardamente la Kiev. Rușii pro-ucraineni au atacat din nou în Belgorod

În cea de-a 464 zi a conflictului din Ucraina, rușii continuă să bombardeze în diverse regiuni.  Vineri dimineață, alarmele au sunat în întreaga Ucraină. Pe de altă parte, la summitul din Republica Moldova, președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat dezamăgirea faţă de lipsa unor decizii pozitive privind intrarea ţării sale în NATO.

UPDATE 7.40 

Institutul pentru Studiul Războiului afirmă că elemente ale Corpului Voluntarilor Ruși pro-ucraineni și ale Legiunii pentru Libertatea Rusiei au efectuat ieri o altă operațiune în Belgorod, transmite Sky News.Imagini geolocalizate arată că ultimul grup operează în apropiere de Novaya Tavolzhanka în Rusia (la 3,5 km de granița cu Ucraina), iar ambele grupuri lovesc poziții rusești din apropiere. Ministerul rus al Apărării a precizat că ofițerii Serviciului rus de pază a frontierei și ai Serviciului Federal de Securitate au oprit două companii de infanterie motorizată, întărite cu tancuri, care au încercat să „invadeze” teritoriul rus în apropiere de Shebekino și Novaya Tavolzhanka.

Update 7:00 Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunţat explozii în capitala ucraineană, iar alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina vineri dimineaţă, conform CNN, transmite News.ro. 

„Au fost explozii în oraş. Apărarea antiaeriană funcţionează. Un alt val de drone se îndreaptă spre Kiev”, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram.

Cu o zi în urmă, o fetiţă, mama ei şi o altă femeie au fost ucise în timpul unui atac cu rachete ruseşti asupra Kievului, după ce adăpostul antiaerian în care s-au grăbit să intre nu s-a deschis, potrivit martorilor oculari.

UPDATE  Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat joi \”\”dezamăgirea\”\” poporului şi armatei ucrainene faţă de lipsa unor \”\”decizii pozitive\”\” privind intrarea ţării sale în NATO şi a subliniat din nou necesitatea ca Alianţa Atlantică să sprijine aderarea Kievului la summitul din iulie, relatează EFE.

\”\”Chiar şi Ucraina, care apără valorile europene cu preţul sângelui, nu are încă un răspuns pozitiv în privinţa aderării sale la Uniunea Europeană şi NATO, a declarat Zelenski în Republica Moldova, în cadrul celui de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene.

\”\”Speranţele noastre se îndepărtează din ce în ce mai mult; îmi pare rău că trebuie să-mi exprim aici această dezamăgirea în numele soldaţilor noştri care luptă pentru libertate şi al poporului nostru”, a adăugat Zelenski, care a insistat pe necesitatea integrării în NATO a ţărilor apropiate de Rusia.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri