Inundațiile au făcut PRĂPĂD în România

Inundațiile au făcut prăpăd în aproape toată țara. Mii de gospodării au fost inundate de șuvoaie puternice, iar grădinile oamenilor au fost distruse de grindină. În Comarnic, un bărbat și-a văzut moartea cu ochii, după ce a încercat să traverseze râul Prahova pe un podeț, care s-a rupt cu el în timpul furtunii. 

Un bărbat de 85 de ani din Comarnic a trecut prin momente cumplite. Viitura puternică a distrus podul pe care bătrânul se afla, iar acesta a rămas captiv pe o stâncă în mijlocul râului Prahova. Martorii au sunat la 112, iar o pompierii au intervenit rapid. 

Și străzile din centrul orașului Sinaia s-au umplut de apă după o ploaie de câteva zeci de minute. 

Și în localitatea Săvârșin din Arad, zeci de case, curți dar și biserica din sat au fost inundate. A plouat torențial, iar un pârâu de la marginea localității a ieșit din matcă. 

În Alba, furtunile de cod portocaliu au făcut prăpăd în zeci de localități. Peste 2.000 de gospodării au rămas fără curent electric.  Pompierii au venit să-i ajute oamenii. 

Între timp, mai multe localități din țară au fost afectate de căderile masive de grindină. În Buzău, grădinile oamenilor au fost acoperite, în câteva minute, de un strat gros de gheață.

Culturile oamenilor au fost distruse. A plouat cu grindină și mai multe mai zone de munte. În mai puțin de un sfert de oră, platoul Bucegi a fost acoperit de un strat de gheață. Furtuni asemănătoare au fost și în Moldova și Bucovina. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri