Ce avere a lăsat în urmă Silvio Berlusconi. Cine sunt moștenitorii acestuia

Silvio Berlusconi s-a născut la data de 29 septembrie 1936. Tatăl său era angajat al unei bănci din Milano. În începutul carierei sale, Berlusconi a lucrat ca animator pe vapoare de croazieră, unde a combinat talentul său muzical cu povestirile amuzante.

Moștenirea controversată a magnatului media

Dotat cu o licență în drept, acesta își dă startul în lumea afacerilor și începe să urce necontenit, alimentând astfel suspiciuni cu privire la proveniența bogăției sale, asupra căreia s-a exprimat mereu în termeni evazivi.

Cu toate acestea, în special în domeniul televiziunii, se manifestă abilitatea sa creativă remarcabilă ca mare comunicator, care-și personalizează programele cu segmente ce implică nuditatea feminină pentru a atrage interesul publicului larg.

Grupul deținut de familia Berlusconi, Fininvest, cuprinde trei canale de televiziune, ziare, Editura Mondadori și alte participații. La câteva minute după anunțul decesului, acțiunile grupului său MediaForEurope au înregistrat o scădere de 10% la Bursa din Milano, pe fondul speculațiilor referitoare la viitorul imperiului și posibilele cesiuni ale unor părți ale acestuia, care ar putea fi luate în considerare de către moștenitorii săi, scrie ziare.com.

Copiii lui Silvio Berlusconi, moștenitorii unei averi de 6,9 miliarde de euro

Tatăl al cinci copii din două căsătorii, el era bunicul mai multor nepoţi. Conform clasamentului Forbes, cei cinci copii vor moșteni o avere impresionantă de 6,9 miliarde de euro. Această sumă uriașă îi plasează pe locul 352 în rândul celor mai bogați oameni de pe planetă.

În 1965, Silvio Berlusconi s-a căsătorit cu Carla Elvira Dall’Oglio, cu care a avut doi copii: Maria Elvira, cunoscută sub numele de Marina (născută în 1966), și Pier Silvio (născut în 1969). În 1980, Berlusconi a început o relație cu actrița Veronica Lario, cu care ulterior a avut trei copii: Barbara (născută în 1984), Eleonora (născută în 1986) și Luigi (născut în 1988).

Barbara și Marina au fost cele mai expuse în lumina reflectoarelor. Barbara a fost implicată în conducerea Fininvest, compania tatălui său, și a ocupat funcția de CEO la AC Milan. Ea a avut o relație cu fotbalistul brazilian Alexandre Pato. În 2010, Marina a fost singura femeie italiană care a intrat în lista celor 100 de femei cele mai puternice din lume, realizată de Forbes, ocupând locul 48 în clasament.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri