Avertisment crunt! Lukașenko spune că nu ar ezita să folosească armele nucleare ale Rusiei

Preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko a declarat marţi că nu ar ezita să ordone folosirea armelor nucleare tactice ale Rusiei care urmează să fie amplasate în Belarus dacă ţara sa se va confrunta cu o agresiune.

La începutul acestui an, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat transferul de arme nucleare cu rază scurtă de acţiune în Belarus, vecinul şi aliatul Moscovei, într-o mişcare considerată pe scară largă drept un avertisment pentru Occident, care şi-a intensificat sprijinul militar pentru Ucraina, informează The Associated Press.

Putin a subliniat că Rusia va păstra controlul asupra acestora, dar declaraţia lui Lukaşenko a contrazis acest lucru.

„Doamne fereşte să fiu nevoit să iau decizia de a folosi aceste arme astăzi, dar nu va exista nicio ezitare dacă ne vom confrunta cu o agresiune”, a declarat Lukaşenko, cunoscut pentru declaraţiile sale fanfaronice, potrivit agenţiei de ştiri de stat din Belarus BELTA.

Lukaşenko a subliniat că el a fost cel care i-a cerut lui Putin să transfere arme nucleare în Belarus. El a argumentat că mişcarea a fost necesară pentru a descuraja o potenţială agresiune.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri