Ialomițianu (PMP): E prima dată când PSD preia funcția de premier într-o perioadă grea, cu crize. Situația financiară și bugetară e foarte proastă

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe, a declarat marți, pentru B1 TV, că de data aceasta PSD nu mai are norocul să preia funcția de prim-ministru într-o perioadă de creștere economică. Suntem chiar în mari dificultăți financiare, iar Ialomițianu spune că nu știe cum vor reuși social-democrații să rezolve problemele și să răspundă tuturor solicitărilor din teritoriu, care sunt tot mai multe, mai ales că urmează un an electoral.

Amintim că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, pentru a forma noul guvern.

Întrebat care este marja de manevră a viitorului Guven Ciolacu din punct de vedere economic, Ialomițianu a răspuns: „Foarte mică, pentru că situația financiară și bugetară e foarte proastă, ANAF-ul și Direcția Generală a Vămilor n-au încasat față de estimat vreo 12 miliarde, deficitul bugetar e foarte mare, peste 27 de miliarde. Nu sunt șanse să se îmbunătățească încasările. Consumul a scăzut foarte mult și vedem că prețurile cresc. Încasările din TVA nu vor fi cele estimate”, conform B1.Tv.

„Sigur că pretențiile sunt foarte mari din teritoriu, așteptările sunt foarte mari, dar posibilățile sunt foarte reduse.

Dacă vor guverna responsabil și vor să ducă la capăt PNRR, trebuie să ia măsuri foarte dure, să reducă cheltuielile.

Ar fi păcat dacă ar mări taxele și impozitele, cum spune dl Ciolacu, să introducă impozituv progresiv, ar fi un efect negativ asupra consumului”, a mai susținut fostul ministru.

Ialomițianu: PSD preia funcția de premier într-o perioadă grea

.„Și așa puterea de cumpărare a scăzut foarte mult, cu aproape 30%, dacă mai introduc și impozitul progresiv, puterea de cumpăeare va scădea și mai mult, iar încrederea pe piețe financiare nu va fi una mai bună, s-ar putea să scadă și să se împrumute tot mai greu.

E prima dată când PSD preia funcția de premier într-o situație grea, cu crize. Până acum a avut noroc: când a venit la guvernare era creștere econimică, reformele implementate și veneau să împartă, acum trebuie să și producă în economie. Nu știu cum vor rezolva… Nici garnitura de miniștri nu e una formidabilă, mai mult au vrut să aibă liniște în partide”, a mai declarat Gheorghe Ialomițianu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri