A fost făcut public mesajul lăsat de femeia care a murit după ce și-a dat foc, acum 3 săptămâni, pe drumul vechi dintre Brașov și Poiana Brașov!

În considerarea interesului public manifestat recent cu privire la incidentul din data de 25 mai 2023, petrecut pe raza staţiunii Poiana Braşov, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov dă următorul comunicat de presă:

La data de 25 mai 2023, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alineatul 1 Cod Penal, situația de fapt reţinută fiind următoarea:

La data de 25 mai 2023, o persoană de sex feminin în vârstă de 66 de ani s-ar fi autoincendiat pe drumul forestier cunoscut drept “Drumul Vechi” din zona Poiana Mică, situat pe raza Staţiunii Poiana Braşov, ulterior decedând.

La faţa locului, în proximitatea victimei, a fost identificată o bucată de carton de culoare albă, care avea lipită o panglică în culorile drapelului naţional pe colţul din stânga-sus. Alături de prezentul comunicat, facem public conţinutul mesajului inscripţionat.

Cercetarea penală este în desfăşurare, fiind dispusă realizarea unei autopsii medico-legale. Ulterior dobândirii raportului de autopsie şi a obţinerii tuturor probelor necesare, procurorul de caz va dispune o soluţie în acord cu prevederile legale.

Mesajul afișat de femei pe o pancartă:

„În semn de protest după 33 de ani de suferinţă, durere, umilinţă, batjocvură, azi pun capăt umilinţei chiar cu preţul vieţii.

Trag un semnal de alarmă în memoria Eroilor, Răniţilor, Reţinuţilor.

Vrem proclamaţia, puncul 8 de la Timişoara. Revoluţa este a noastră nicidecum a comuniştilor ce ne-au furat-o.

Ilici Iliescu, torţionarul, criminalul, ce ne-a ucis copilaşii.

Eroii răniţi reţinuţi au merite deosebite, nu luptătorii şi revoluţionarii. Ei şi-au vărsat sângele pentru libertate.

Ei au fost împuşcaţi strigând jos comunismul, vrem liberate. Ei au fost bătuţi, batjocoriţi, umiliţi şi reţinuţi de comunişti, nu luptătorii şi revoluţionarii.

Pentru ce au ei merite deosebite cu rol determinant?

Asta e umilinţa părinţilor, copiilor, soţilor şi soţiilor.

Fraţi români care vă iubiţi ţara treziţi-vă. E momentul să ne câştigăm meritul Revoluţiei României din Decembrie 1989.

Eroii noştri nu-s lăsaţi să-şi doarmă somnul de veci binemeritat!”

Sursă: Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri