Război în Ucraina, ziua 478: Piloții ucraineni se antrenează deja pe F-16. Analiști: Un nou scenariu halucinant la Kremlin are legătură cu Trump

Trupele ucrainene fac progrese minore în recucerirea teritoriilor, însă nu este clar dacă acestea fac parte din contraofensiva propriu-zisă sau doar o pregătesc. Un indiciu în acest sens a oferit șeful NATO, care a afirmat că piloții ucraineni se antrenează deja pe avioanele F-16, care ar trebui să aducă un aport esențial la o acțiune militară majoră.

UPDATE 07:20 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Piloţii ucraineni au început deja antrenamentele pe avioane F-16, chiar dacă aliaţii din NATO nu au ajuns încă la un acord privind livrarea aşa-numitelor avioane de luptă americane de generaţia a patra către Ucraina, dar Stoltenberg a declarat că instruirea personalului ucrainean este în curs de desfăşurare.

UPDATE 6:30 Analiști: „Strategia Kremlinului e de a câștiga timp și speră la realegerea lui Donald Trump în 2024”.

Câștiguri simbolice, numeroase ținte potențiale care îngreunează calea: contraofensiva de la Kiev și-a dezvăluit cu atât mai puține secrete cu cât brigăzile ucrainene rămân la pândă în umbră, gata să exploateze cea mai mică străpungere a apărării rusești, potrivit La Libre, citat de Rador.

UPDATE Armata ucraineană a anunțat, joi, că a recâștigat controlul asupra 100 de km pătrați de teritoriu și a avansat în sectoare cheie ale liniei frontului. Terenul recucerit reprezintă doar o foarte mică parte din cel invadat sau controlat de Rusia, însă este vorba de cele mai semnificative avansurile ale trupelor Kievului din ultimele luni.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri