RĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi atacuri aeriene asupra Ucrainei

Luptele grele continuă, iar Rusia a lansat sâmbătă 37 de atacuri aeriene asupra Ucrainei, conform Armatei de la Kiev. La Sankt Petersburg, Vladimir Putin s-a întâlnit cu lideri africani veniţi să vorbească despre pace, cărora le-a arătat un proiect parafat al unui tratat cu Ucraina.

Luptele grele continuă să se concentreze în regiunea Zaporojie, în vestul regiunii Donețk și în jurul Bahmut, arată ministerul britanic al Apărării, în ultima sa evaluare a situației de pe front, publicată duminică.

Conform sursei citate, ambele armate suferă pierderi mari, pierderile în rândul forțelor rusești fiind probabil cele mai mari de la apogeul bătăliei pentru Bahmut, în martie, notează hotnews.ro

Rusia a pierdut 219.820 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, conform datelor transmise duminică de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderile pe care ucrainenii le-ar fi provocat rușilor în ultima zi: 650 de soldați, 7 tancuri, 23 de alte blindate de luptă, 13 de tunuri, 14 diferite vehicule, 2 elicoptere.

Autorităţile ucrainene au anunțat 16 morţi şi 31 de persoane date dispărute, în urma distrugerii barajului Kahovka de pe fluviul Nipru, săptămâna trecută, scrie AFP. „Au murit 16 persoane: 14 în regiunea Herson şi două în regiunea Nikolaiev. 31 de persoane sunt în continuare date dispărute”, a anunțat Ministerul de Interne ucrainean.

La rândul său, Rusia a crescut sâmbătă la 29 numărul morţilor în inundaţiile din zonele pe care le controlează în sudul Ucrainei, în urma distrugerii barajului Kahovka.

Un oficial numit de ruşi a recunoscut că forţele ucrainene au eliberat satul Piatîhatkî din regiunea Zaporojie, informează Reuters duminică.

Teritoriu respectiv este primul recucerit de Ucraina pe frontul respectiv din sud, de la începutul contraofensivei de luna aceasta.

Vladimir Rogov, a cărui funcţie nu este precizată de Reuters, a declarat că ucrainenii îşi întăresc acum poziţiile, sub focul artileriei ruse. „Ofensivele în valuri ale inamicului au dat rezultate, în ciuda pierderilor enorme”, a scris el pe Telegram.

Oficialul a adăugat că în regiune se dau în continuare lupte grele.

Deocamdată, din partea Ucrainei nu s-a făcut niciun comentariu, iar Reuters nu a putut confirma independent situaţia de pe câmpul de luptă.

Rusia susţine că provoacă pierderi grele în rândul ucrainenilor, iar preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat săptămâna trecută că contraofensiva ucraineană nu are nicio şansă de succes.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri