Cum să slăbești 10 kilograme în 15 zile – cea mai rapidă cură de slăbire cu pepene

Pepenele verde, fructul vedetă al verii, ajută la menținerea greutății corporale, fiind secretul unui abdomen plat și ferm. Totodată, acesta oferă strălucire pielii.

Dieta cu pepene verde ajută la pierderea în greutate prin înlocuirea alimentelor, care conțin cantități semnificativ mai mari de zahăr și calorii, cu pepenele. Cantitatea de pepene verde consumată în timpul dietei variază în funcție de numărul de kilograme în plus și de cât de repede doriți să pierdeți in greutate.

Slăbeşti până la 10 kilograme cu dieta cu pepene roşu

Cu ajutorul dietei cu pepene poţi slăbi până la 10 kilograme în 15 zile. 

Pepenele roşu este un aliat de nădejde în curele de slăbit. Dieta cu pepene roşu este una dintre cele mai recomandate diete din peroada verii.

150 de grame de pepene roşu au doar 45 de calorii, motiv pentru care pepenele este ideal pentru orice dietă rapidă de vară.

Cum se ţine dieta cu pepene roşu

Cu toate că ajută la slăbit, pepenele roşu nu oferă tot aportul energetic de care are nevoie organismul uman.

De aceea, medicii nu recomandă ca dieta să fie ţinută excesiv doar cu pepene pentru a nu apărea dezechilibre.

Dieta cu pepene se poate ține în mai multe moduri, însă ideal ar fi să o împarți în două etape.

O prima etapă de detoxifiere în care să mănânci doar pepene. Cea de-a două etapă ar fi cea de stabilizare în care să incluzi consumul de pepene alături de alte alimente mai dietetice.

Dacă nu reușești să urmezi cura de detoxifiere, poți sări peste această etapă. În acest caz, scăderea în greutate va fi mai lentă.

1. Etapă de detoxifiere

Această etapă se ține de la 3 până la 5 zile, timp în care vei mânca doar pepene roșu sau galben. Regula este să nu mănânci mai mult de 3 kg de pepene pe zi.

2. Etapă de stabilizare

Acesta etapă are că scop stabilizarea greutății. Se ține până la 15 zile, timp în care vei continuă să mai slăbeșți, însă într-un ritm mai lent decât în etapă de detoxifiere. Dacă o respecți cu strictețe, și în această perioada vei putea slabi destul de mult.

În această etapă, dieta cu pepene permite reintroducerea în alimentație a altor tipuri de alimente. Vei continuă să mănânci pepene, însă în cantități mai mici.

Etapă de stabilizare presupune urmarea unui regim alimentar echilibrat. Va trebui să mănânci trei mese principale pe zi și o gustare.

Se bazează pe consumul de alimente sărace în grăsimi și carbohidrați, dar bogate în proteine. De exemplu, include în alimentația ta cât mai multe legume proaspete, cereale integrale, carne slabă de pasăre, vită, peste, brânză slabă de vaci și lactate degresate.

Pentru aportul de grăsimi sănătoase poți să asezonezi salatele cu o lingură de ulei de măsline.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri