RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ucraina anunță că au eliberat un nou sat pe frontul din sud

Ucraina anunță că au eliberat satul Piatîhatkî din regiunea Zaporojie. Este primul teritoriu recucerit de Ucraina pe frontul din sud, de la începutul contraofensivei de luna aceasta.

Soldații ucraineni au ridicat steaguri naționale galbene și albastre într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare, în care spuneau că se află în Piatykhatky, al optulea sat din sud-est pe care Kievul spune că l-a eliberat, potrivit Reuters

„Astăzi, 18 iunie, forțele brigăzii de asalt 128 i-au alungat pe ruși din satul Piatykhatky. Rușii au fugit lăsând echipament și muniție. Slavă Ucrainei!” a declarat un soldat neidentificat.

Potrivit Ministrului adjunct al Apărării, Hanna Maliar, pe parcursul a două săptămâni de operațiuni ofensive în direcțiile Berdiansk și Melitopol, unitățile Grupului Operațional și Strategic de Trupe Tavria au eliberat opt ​​așezări: Novodarivka, Levadne, Storozheve, Makarivka, Blahodatne, Lobkove, Neskuchtky și Piaty.

De cealaltă parte,  Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat luni că forţele ruse au respins un atac ucrainean în regiunea ocupată Doneţk din estul Ucrainei, transmite Reuters.

În cadrul contraofensivei declanşate luna aceasta, ucrainenii au încercat să elibereze satul Novodoneţke.

Conform Ministerului rus al Apărării, infanteriştii marini din Flota Rusiei din Pacific au contraatacat duminică noaptea şi au distrus mai multe vehicule blindate ucrainene.

Ministerul a difuzat un material video despre care a afirmat că prezintă situaţia de după luptă; se poate vedea un tanc şi se aude vocea unui soldat care spune că este de fabricaţie franceză şi a fost capturat.

Armata rusă a efectuat atacuri cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina, în noaptea de duminică spre luni, majoritatea atacurilor fiind respinse de apărarea antiaeriană ucraineană.

În noaptea de 19 iunie 2023, trupele ruse au tras patru rachete de croazieră de tip Kalibr în regiunea Odesa, a scris șeful Consiliului Public al Administrației Militare Regională Odesa, pe Telegram. Toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană, potrivit ukrinform.net

Pe timpul nopții au fost alerte aeriene în regiunile Dnipro, Donețk, Zaporojie și Harkov.

Sursa foto: ukrinform.net

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri