Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5

Fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5. Prefectura București a anunțat miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5 după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința primită de acesta.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone,  prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv.

 Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei.

Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție”, a transmis Prefectura Capitalei.

Cristian Popescu Piedone va fi eliberat din închisoare miercuri. Fostul primar al Sectorului 5 va fi liber după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă. El se află în penitenciarul Jilava încă de anul trecut și avea de ispășit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Culmea, procurorii au ajuns la concluzia că fapta nu există, iar fostul primar a stat degeaba în închisoare în ultimul an.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, miercuri, din închisoare. Primele sale declarații s-au referit la întoarcerea la primărie: „Cu siguranță mă întorc. Îmi voi duce Sectorul la capăt”.

„Sincer, îmi piedusem speranța. Doar Dumnezeu mi-a mai rămas. Există speranță pentru România pentru dreptate. Din păcate, am răspuns pentru altcineva”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat ce le spune rudelor celor decedați la Colectiv, Piedone a spus: „Dacă copiii mei erau în acea seară acolo și mureau, spuneam în continuare că sunt nevinovat. Ce s-a schimbat până azi? Zero. Nu aveam ce să previn. Credeți că eu m-am dus să-i măsor? Dacă tu bagi la tine în casă 100 de inși vine primarul să te controleze?”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri