SRI recomandă interzicerea TikTok

Un general al Serviciul Român de Informații este de părere că platforma de socializare TikTok ar trebui interzisă în România. Anton Rog, șeful unității se securitate cibernetică din SRI, a explicat că riscul ca informațiile colectate din terminalele IT cu ajutorul aplicației să ajungă în China este mare.

„E bine să interzicem TikTok. Toate datele de-acolo, așa cum s-a făcut public pe baza analizei tehnice pe care am dat-o, ajung pe niște servere din China. În afară de asta, chinezii pot să activeze microfonul, camera și așa mai departe.”, a declarat șeful CyberInt din SRI, general Anton Rog.

Specialistul a atras atenția și asupra pericolelor potențiale ale Inteligenței Artificiale, în fața cărora trebuie venit rapid cu o serie de reglementări.

„Inteligenţa artificială este foarte prezentă. (…) Trebuie reglementată, aşa cred eu, şeful Cyberint de la SRI. Chiar trebuie să fie mult mai bine reglementată. Este super-prezentă în viaţa noastră şi toate acele facilităţi pe care le simţim la dispozitivele inteligente la telefon, care ni se întâmplă. Toate au în ele Inteligenţă Artificială.  Malware-ul scris de actorii rău-intenţionaţi, cu Inteligenţa Artificială, este mult mai performant (…) precum şi sistemele în care se creează un astfel de malware”, a declarat oficialul, într-o conferinţă de specialitate, organizată marţi, scrie Agerpres.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a făcut și în luna mai recomandări în vederea interzicerii descărcării, instalării și utilizării aplicației software TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România.

DNSC a identificat „o serie de riscuri de securitate cibernetică inacceptabile cauzate de descărcarea, instalarea sau utilizarea aplicației software TikTok și a serviciului de rețele de socializare TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri