Un candidat din Braşov, care susținea Bacalaureatul, a fost dat de gol de RO-Alert în timp ce încerca să copieze

Un candidat din Brașov a fost eliminat din examen, la proba de Limba și literatura română de la Bacalaureat, după ce telefonul mobil i-a sunat în timpul probei când a primit un mesaj RO-Alert.

Un candidat din promoțiile anterioare, care susținea examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Răduleț” din Brașov a fost eliminat la proba la Limba română. Elevul avea telefonul asupra lui şi a fost dat de gol de o alarmă RO-Alert, astfel că îi este interzisă participarea la următoarele două sesiuni ale examenului.

„Un singur candidat a fost eliminat, astăzi, din examen, fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa, în timpul probei. Acesta provine din seriile anterioare și susținea examenul la Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Răduleț” din Brașov. Candidatul a fost dat de gol că are telefonul de faptul că a sunat o alarmă RO-Alert. Acestui candidat i se va interzice participarea la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt IŞJ Brașov.

La nivel național, 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la Bacalaureat.

În cele 14 centre de examen din județul Brașov s-au prezentat peste 99% dintre absolvenții care erau înscriși pentru susținerea Bacalaureatului. Mai exact, 2.990 de candidați din cei 3.017 înscriși au fost prezenți. Dintre aceștia, 2.835 provin din promoția curentă și 155 din promoții anterioare, iar unul a fost prins cu telefonul asupra lui.

Examenul de Bacalaureat va continua marți, cu proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie.

Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri