Vestea serii! Lista celor 14 alimente de bază care se vor ieftini

Lista celor 14 alimente de bază care se vor ieftini se discută la Guvern. Plafonarea adaosului comercial rămâne varianta pe care o ia în calcul Executivul pentru reducerea prețului la alimentele de bază. Surse din guvern vorbesc de cel mult 20 % adaos pentru procesatori și lanțurile de magazine.

Lista cu alimente care vor avea preţ redus din iulie este în discuții la Guvern. Măsura va fi luată pentru o perioadă de trei luni, prin ordonanță de urgență. 

Pâinea albă simplă, fără specialități, laptele la un litru, ouă de categoria M, cartofii albi, mălai standard la 1 kg fac parte din lista cu cele 14 produse de bază ale căror prețuri vor scădea în perioada următoare, conform Realitatea.net.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, în contextul referirii la variantele de reducere a preţurilor la alimente, că nu va accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum a făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le vor lua împreună. El a spus despre reducerea preţurilor la alimentele de bază, că nu vorbeşte de preţuri plafonate.

”Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul, voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori”, a spus Marcel Ciolacu.

Lista cu alimente care vor avea preţ redus din iulie

Pâine albă simplă întreagă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități

Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%

Brânză telemea din lapte de vacă vrac

Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

Făină albă de grâu ”000” 1 Kg

Mălai standard 1 kg

Ouă de găină calibrul M 10 buc.

Ulei de floarea-soarelui 1L

Carne proaspătă pui*

Carne proaspătă porc**

Legume proaspete vrac***

Fructe proaspete vrac**

Cartofi proaspeți albi vrac

Zahăr alb tos 1 Kg.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri