Un avion rusesc va ateriza sâmbătă la București pentru o misiune specială. Ce spune MAE

Rusia trimite, sâmbătă, la București un avion cu o misiune specială.

Este vorba despre o aeronavă de tip Iliușin Il-96, având numărul de înmatriculare RA-96017 și care face parte din escadrila specială a Federației Ruse, vor fi repatriați 11 dintre diplomații Moscovei, conform boardingpass.ro.

Evacuarea diplomaților ruși vine în urma deciziei luate de România, care a cerut Moscovei să reducă personalul ambasadei.

Țara noastră a decis ​reducerea personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România prin limitarea numărului acestuia la un nivel apropiat de cel al reprezentării diplomatice și tehnico-administrative a României în Federația Rusă, după cum a anunțat anterior Ministerul român de Externe, MAE, conform Antena 3.

Concret, MAE român a comunicat la data de 8 iunie că Federația Rusă trebuie să reducă numărul de posturi din România cu 51 de poziții: 21 de poziții de diplomat și 30 de poziții ale personalului tehnico-administrativ.

În urma acestor reduceri, personalul rus aflat efectiv la post în țara noastră scade cu 40 de persoane: 11 diplomați și 29 de persoane aparținând personalului tehnico-administrativ.

MAE român a indicat că măsura trebuie pusă în aplicare în 30 de zile și că aceasta a fost adoptată în conformitate cu prevederile Convenției  din 18 Aprilie 1961 de la Viena privind relațiile diplomatice.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri