Prăpăd în țară: comune întregi, sub ape, zeci de culturi, compromise! ISU acuză autoritățile că nu iau măsuri – FOTO

Ploile torențiale și grindina au făcut din nou prăpăd în țară. La Hunedoara mai multe gospodării au fost inundate, iar din cauza cantității uriașe de apă, un râu a ieșit din matcă și s-a revărsat peste un sat din apropiere. Și în județele Argeș și Cluj a plouat torențial iar grindina a distrus culturile agricole. Reprezentanții ISU trag un semnal de alarmă și acuză faptul că autoritățile nu sunt de găsit în astfel de situații, iar în unele cazuri motopompele nu funcționează. 

În Vorța, în județul Hunedoara, mai multe gospodării au fost luate de ape după ce albia unui râu s-a umflat și a ieșit din matcă. Oamenii au încercat cu mâinile goale să care bușteni și să construiască mici podețe pentru a ține departe viitura.

În localitățile Drăgăşani şi Suteşti, din județul Vâlcea, reprezentanții ISU acuză autoritățile că nu iau măsuri și în astfel de situații nu sunt de găsit, iar motopompele cu care aceștia intervin să scoată apa din gospodării de cele mai multe ori nu funcționează.

Totul vine după ce în municipiul Drăgăşani, două autoutilitare au rămas blocate în apă, sub un pod de cale ferată. Iar o casă și trei beciuri au fost inundate. Un document publicat de ISU Vâlcea arată că niciunul dintre responsabilii cu situaţiile de urgenţă, angajaţi în administraţia locală, nu a fost disponibil.

Și în județele Argeș și Bacău, o ploaie torențială cu grindină, care a ținut minute în șir, a umplut cu gheață curțile oamenilor.

În județul Cluj, oamenii au rămas fără culturi. Apele au măturat toată munca lor.

Foto și video, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri