Război în Ucraina – Ziua 495 – Trupele ucrainene și cele rusești avansează în zone diferite. Prigojin a „luat-o razna” din cauza banilor – LIVETEXT

Forțele ucrainene opun rezistență atacului rusesc în zonele estice ale frontului și se confruntă cu dificultăți în nord-est, dar fac progrese în apropierea orașului devastat Bahmut și în sud. Rusia susține că au respins atacurile ucrainene în apropierea satelor care înconjoară Bahmut și în special în orașul strategic Vuhlear.

UPDATE 07:45 – Scriitoarea ucraineană Victoria Amelina, rănită marţi într-o lovitură rusă împotriva unui restaurant din Kramatorsk, în estul Ucrainei, a murit sâmbătă, a anunţat duminică o organizaţie neguvernamentală ucraineană, transmite AFP. Bilanțul atacului a ajuns la 13 morți.

UPDATE 07:35 – Un propagandist rus l-a acuzat pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, că a „luat-o razna” după ce a primit miliarde de dolari din fonduri publice, în timp ce noua narațiune a Moscovei prinde contur după scurta revoltă a grupării paramiliare.

UPDATE 07:30 – Doi membri ai parlamentului britanic s-au numărat printre cele 50 de persoane care au participat luna trecută la o petrecere organizată de ambasadorul Rusiei în Marea Britanie la reşedinţa sa opulentă din vestul Londrei, pentru a marca momentul constituirii unei Rusii independente de Uniunea Sovietică, relatează The Guardian.

UPDATE 07:00 – Televiziunea de stat rusă l-a acuzat duminică pe şeful Wagner, Evgheni Prigojin, că şi-a ieşit din minţi după ce a primit miliarde din banii publici, ilustrând noua naraţiune a puterii asupra grupului paramilitar de la revolta sa eşuată, notează AFP și Agerpres.

UPDATE 06:45 – Ucraina a declarat că trupele rusești avansează în patru zone din estul țării, pe fondul unor „lupte violente”, dar forțele Kievului avansează în sud. Trupele rusești avansează în apropiere de Avdiivka, Mariinka, Lîman și Svatove, a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, fiind „lupte aprige peste tot”.

UPDATE 06:30 – Președintele american, Joe Biden, se va deplasa în Europa peste o săptămână pentru o călătorie în trei țări, inclusiv la summitul NATO din Lituania, axată pe consolidarea coaliției internaționale care sprijină Ucraina în contextul contraofensivei împotriva Rusiei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri