Vremea 19 iulie – Valul de căldură lovește fără milă România. Toată țara, sub o cupolă de foc

Vremea în data de 19 iulie continuă să fie caniculară în toate zonele țării. Tmperaturile ajung până la 39 de grade celsius însă gradele resimțite depășesc cu mult 40.

România se confruntă cu un val de căldură extrem, care va persista și astăzi, 19 iulie, în mai multe regiuni. Meteorologii avertizează că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va genera un disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor ajunge până la 39 de grade în sudul Olteniei, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Pe lângă caniculă, vremea va fi și instabilă, cu perioade de vijelii, averse torențiale și descărcări electrice. Fenomenele meteo extreme se vor manifesta mai ales în zonele intracarpatice, montane și submontane, dar și în restul teritoriului seara și noaptea. Cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp și va cădea grindină.

În București, canicula se va menține, cu o temperatură maximă de 36-37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar cerul va fi variabil. Noaptea, vor crește șansele de ploi, fulgere și rafale de vânt.

La munte, vremea va fi caldă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, pe arii extinse, vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse torențiale și descărcări electrice. Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp și va cădea grindină.

La mare, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi si aici ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade. Cerul va avea unele înnorări după-amiaza și noaptea când, vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Pentru restul săptămânii, prognoza meteo arată că valul de căldură se va atenua treptat, dar vremea va rămâne instabilă. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor scădea sub 35 de grade în cea mai mare parte a țării.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri