Schimbări esențiale pentru șoferi: „Contestarea amenzilor de circulație, modificată”

Un nou act normativ aduce o serie de modificări pentru șoferi în sensul contestării amenzilor de circulație. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În România, depunerea plângerilor împotriva proceselor-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor poate fi un proces complex și dificil. În prezent, plângerea trebuie depusă la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta. Cu toate acestea, un nou act normativ promulgat stabilește o nouă posibilitate de depunere a plângerilor.

Potrivit noii legi, contravenientul poate depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul. Această decizie oferă un avantaj evident pentru contravenienți, care nu mai trebuie să se deplaseze la judecătorie în care a fost constatată fapta în cauză.

„Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege promulgată de președintele Klaus Iohannis.  

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri