Copiii care au ajuns marți seara la Marie Curie, transferați înapoi la Centrul Nicolae Robănescu. Un generator electric, pus la dispoziția spitalului

Copiii care au ajuns, marti seara, la Spitalul Marie Curie sunt transferati chiar la această oră înapoi la Centrul Nicolae Robănescu din Capitală. De la Robănescu au fost transferati in total 110 copii in urma exploziei la un transformator electric urmată de un incendiu. La Marie Curie erau internați, miercuri dimineata, doar 75 de copii, in timp ce alti 11 au ales să plece acasă după ce au fost evaluați de medici. 

In imaginile de la Marie Curie se poate vedea cum pacientii, alaturi de apartinatori, sunt urcati in ambulante pentru transport victime multiple pentru a fi transportati catre Centrul Nicolae Robanescu. 

„La solicitarea Spitalului N. Robănescu, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate.

De asemenea, ISU B-IF a alocat 2 autospeciale pentru transport victime multiple (ATPVM) și personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv în cursul zilei de ieri, de la Spitalul “Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu”, au transmis reprezentantii ISUBIF.

Conform comunicarilor de miercuri dimineata era de asteptat transferul micutilor inapoi la Centrul Robanescu, odata ce salonul afectat urma sa fie  racordat la electricitate si curatat. Acest lucru a fost confirmat si de ministrul Sanatatii Alexandru Rafila, care a vizitat, miercuri dimineata, Spitatlul de Copii Marie Curie din Capitala.

In declaratia de presa sustinute la finalul vizitei, Rafila a spus că se lucrează la racordarea la curent a secției afectate de explozia transformatorului, precum și la curățarea salonului, astfel încât copiii să fie mutați înapoi. „Discutăm de copii cu dizabilități care au nevoie de proceduri medicale de recuperare. Fiecare zi de terapie este importantă pentru ei”, a spus Rafila. 

Același lucru l-a susținut și premierul Marcel Ciolacu. Șeful Guvernului a declarat miercuri dimineață, după ce a vizitat Spitalul de Copii Marie Curie, că toți copiii aduși aseară la Spitalul Marie Curie vor fi transferați înapoi la Spitalul-centru Nicolae Robănescu.

Cât privește starea de sănătate a acestora, medicii spun că micuții transferați de la Centrul Nicolae Robănescu la Spitalul Marie Curie nu au fost afectați de incendiul de marți noapte.

„Pacienții au ajuns cu bine în Spitalul Marie Curie. Sunt foarte bine îngrijiți de colegii noștri. Am trimis și asistenții și medicii de la noi din spital să verifice starea lor să se asigure că nu duc lipsă de nimic. Unii dintre ei au ales să plece acasă.  11 pacienți au plecat acasă, iar 75 au rămas aici, în Marie Curie. Evident, este un număr mare”, a precizat directorul medical de la Centrul Nicolae Robănescu, conf.univ.dr. Andrada Mirea.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri