Cum se simt copiii evacuați de urgență după explozie și incendiu – Doar 75 sunt mutați ASTĂZI la Nicolae Robănescu

Premierul Marcel Ciolacu și medicii au anunțat care este starea de sănătate a copiilor transferați de urgență marți seară după explozia și incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri dimineață că toți copiii aduși aseară la Spitalul Marie Curie vor fi transferați înapoi la Spitalul-centru Nicolae Robănescu. Directoru lmedical al centrului a dat mai mutle detalii despre starea lor de sănătate.

„Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va intra în funcțiune un generator și atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare și tratament.

Toți copiii vor fi mutați înapoi”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu de la locul gravulu iincident de marți seară.

„Pacienții au ajuns cu bine în Spitalul Marie Currie. Sunt foarte bine îngrijiți de colegii noștri. Am trimis și asistenții și medicii de la noi din spital să verifice starea lor să se asigure că nu duc lipsă de nimic.

Unii dintre ei au ales să plece acasă.  11 pacienți au plecat acasă, iar 75 au rămas aici, în Marie Curie.

Evident, este un număr mare”, a precizat directorul medical de la Centrul Nicolae Robănescu, conf.univ.dr. Andrada Mirea.

Un număr de 110 de persoane au fost evacuate de urgență marți seară, înainte de miezul nopții, după ce la Centrul-spital Nicolae Robănescu a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Aceștia au ajuns în Spitalul Marie Curie, fiind cazați în saloane și la UPU. Este vorba despre copii cu dizabilități, cu probleme locomotorii, care se aflau la tratament, singuri sau alături de aparținătorii lor.

Toți copiii și aparținătorii lor alături de personalul medical au fost evacuați rapid și mutați la spitalul Marie Curie, marți seară, înainte de intervenția masivă a echipajelor de pompieri.

Potrivit primelor informații, incendiul a fost provocat de explozia unui transformator, care era in garanție, a cărui revizie a fost făcută la sfârșitul anului trecut, relatează Realitatea PLUS.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri