Kievul, sub atacul dronelor rusești. Mai mulți civili au fost răniți după o lovitură asupra unei biserici

Atac masiv cu drone asupra Kievului – Mai mulţi civili au fost răniţi într-o dublă lovitură asupra unei biserici în Herson.

În noaptea de miercuri până joi, Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 15 drone care se îndreptau spre Kiev, potrivit declarațiilor șefului administrației militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko. Dronele kamikaze de fabricație iraniană „Shahed” au fost detectate și distruse în apropierea capitalei. Alerta aeriană, a 820-a de la începutul invaziei ruse din februarie 2022, a durat trei ore, dar din fericire nu s-au înregistrat victime sau pagube în capitală.

În noaptea precedentă, armata ucraineană a anunțat că a doborât peste zece drone pe cerul capitalei, provocând pagube materiale minore. Totuși, atacurile rusești cu drone au cauzat pagube semnificative în portul Izmail de la Dunăre, infrastructură esențială pentru exporturile de cereale.

Jurnalistul Christopher Miller de la Financial Times a oferit o perspectivă din Kiev în timpul unui atac cu drone. Prin intermediul rețelei X, a postat un filmuleț în care descrie experiența: „Puteți auzi și vedea ceea ce auzim și vedem la Kiev în timpul atacurilor aeriene ale Rusiei. Sunetul ca un bâzâit provine de la drona iraniană Shahed, pe care ucrainenii o numesc moped zburător sau mașina zburătoare de tuns iarba. Apărarea antiaeriană o distruge, trimițând resturile căzute la pământ.”

În paralel, la Herson, trei civili și patru lucrători ai serviciilor de urgență au fost răniți într-un atac rusesc. Potrivit televiziunii publice din Ucraina, Suspilne, care citează declarațiile guvernatorului regional Oleksandr Prokudin, armata rusă a tras într-o biserică din centrul orașului Herson. Trei persoane care călătoreau cu un troleibuz în apropiere de catedrală au fost rănite și transportate la spital. În timpul stingerii incendiului izbucnit în urma bombardării bisericii, a avut loc un atac repetat și patru pompieri care interveneau au fost răniți. Aceștia din urmă primesc îngrijiri medicale.

Situația tensionată din Ucraina continuă să fie preocuparea comunității internaționale, cu atacuri devastatoare și riscuri pentru populație și infrastructură. În fața acestei realități, lumea privește cu teamă și solidaritate la provocările pe care le întâmpină această țară și caută soluții pentru încetarea conflictului și instaurarea păcii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri