Costurile conflictului din Ucraina ajung la 50 de milioane de dolari pe an – Noi atacuri cu drone au fost lansate de ruși

Ministerul de Interne al Ucrainei a identificat peste 230.000 de potențiali criminali de război ruși. Componentele produse în Cehia au fost descoperite într-o dronă kamikaze rusă. În noaptea de 3-4 august, Rusia a inițiat 15 atacuri cu drone kamikaze și 47 de atacuri aeriene.

UPDATE ORA 8:00 – Utilizatorii reţelelor sociale ruseşti au raportat că au auzit explozii şi focuri de armă în apropiere de Novorossiisk vineri dimineaţă.

Atacul de la portul Novorossiisk, o premieră, a determinat oprirea temporară a mişcării navelor, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port.

Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Apărarea aeriană rusă a doborât, de asemenea, vineri dimineaţă, 10 drone ucrainene deasupra Crimeei şi a anihilat alte trei cu ajutorul bruiajului electronic, potrivit agenţiei TASS, care citează Ministerul rus al Apărării.

UPDATE ORA 7:00 – Forțele ruse au bombardat regiunea Sumi de 165 de ori.

În cursul nopții, forțele ruse au lansat 165 de bombardamente asupra a nouă localități din regiunea Sumi.

UPDATE ORA 6:00 – Un alt atac asupra Hersonului a vizat un centru medical.

După o dimineață de bombardamente intense, Hersonul a fost din nou ținta forțelor ruse în noaptea de 3-4 august, cu distrugerea unui centru comercial și a unei unități medicale.

UPDATE ORA 5:00- Forțele ruse bombardează Nikopol cu artilerie de calibru mare.

De două ori pe 3 august, forțele ruse au bombardat Nikopol în regiunea Dnipropetrovsk, folosind artilerie grea, conform declarațiilor guvernatorului Serhii Lysak pe Telegram.

UPDATE ORA 4:00 – Blinken: Conflictul Rusiei în Ucraina reprezintă „un atac asupra sistemului mondial de alimentație”.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a condamnat Moscova pentru retragerea sa din Inițiativa Cerealelor Mării Negre, remarcând că „fometrea nu ar trebui să fie o armă”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri