Mama fetei care a născut pe trotuar: „Am trezit-o din somn pe doamna asistentă. Nu era niciun medic, doar asistenta care ne-a dat afară să așteptăm salvarea”

Mama Roxanei, femeia care a născut pe trotuarul din fața spitalului Urziceni, a povestit în amănunt cum a decurs seara care a uimit întreaga Românie. Conform acesteia, în spital nu era nimeni decât asistenta, care dormea, iar aceasta le-a spus că nu poate să le ajute și le-a îndemnat să plece.

Cele două femei au ajuns la spitalul Urziceni așteptându-se să primească de asistență medicală, întrucât Roxana urma să nască. Însă acolo mama fetei a fost nevoită să strige la asistentă, întrucât aceasta dormea. Mai mult, asistenta era singurul cadru medical din tot spitalul.

„Eu am trezit-o din somn pe doamna asistentă din somn. Nu era nici un medic, doar asistenta medicală care ne-a dat afară să așteptam salvarea”, a spus mama Roxanei.

Au urmat niște scene demne de un film din lumea a III-a. Asistenta le-a spus că nu le poate ajuta cu nimic, le-a îndemnat să sune la 112, și le-a dat afară sub pretextul de a fi cât mai aproape de ambulanță atunci când va sosi.

I-am spus doamnei „Vă rog frumos, sunati dvs la Salvare pt ca noi ne-am uitat telefoanele acasa. Și doamna de la spital atat ne-a ajutat, cu un telefon la 112 și ne-a spus duceti-va la poarta, ca acolo va asteapta salvarea, asteptati salvarea sa vina. Nu i-a dat măcar primul ajutor. A spus „eu nu am cu ce să vă ajut, vă sun la Salvare, altceva eu nu am ce să vă fac” și a poftit-o afară. A spus duceți-vă afară că vine Salvarea la poartă”, a mai spus mama Roxanei.

Ce a urmat a uimit România. Tânăra a dat naștere pe trotuarul din fața spitalului, iar ambulanța ajunsă la fața locului a transportat-o la spitalul din Slobozia, unde a primit îngrijirile necesare. De altfel, mama fetei a ținut să le mulțumească echipajului de pe ambulanță și medicilor de la Spitalul din Slobozia care, spune ea, și-au făcut datoria ireproșabil. Tânăra mamă a primit și consiliere psihologică. 

Între timp, autoritățile din Urziceni nici nu s-a interesat de soarta lor:

„Nu a incercat nimeni, nici managerul, nici primarul spitalului, care face discriminare ca suntem romi. Din pricina asta domnul primar a vorbit urat despre copilul meu, a spus ca s-a dus acolo la Primiri Urgente si i-a zis ca nu stiau ce sa faca, nu s-au inteles cu ea pentru ca era surdo-muta. Minte. Tot ce s-a speculat in presa, de la conducerea spitalului din Urziceni este o minciuna”, a spus mama femeii care a născut pe trotuar.

Familia fetei intenționează să dea spitalul în judecată:

„Urmează să dăm spitalul în judecată, am pus cei mai buni avocați să se ocupe de caz”, a mai spus mama Roxanei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri