Dosarul 2 Mai. Cu ce se drogase Vlad Pascu. Raportul toxicologic a fost făcut public. Andreica: „Șeful de la Rutieră îl știa pe tatăl lui”

Raportul toxicologic emis în urma accidentului rutier tragic petrecut la 2 Mai arată că șoferul vinovat consumase mai mult de trei substanțe interzise înainte de a provoca tragedia în care au murit doi tienri.

Potrivit autorităților, analizele efectuate asupra mostrelor biologice prelevate de la șoferul Vlad Pascu au identificat urme a cel puțin trei substanțe interzise. Raportul a confirmat prezența unei varietăți de droguri în organismul șoferului.

Autorul tragediei din 2 Mai a fost găsit cu mai multe droguri în maşină de către poliţişti, cu doar câteva ore înainte să provoace accidentul în care au murit doi tineri. A plecat din sediul Poliţiei cu mai puţin de o oră înainte, fără să fie testat şi, ulterior, ar fi consumat droguri.

Drogurile găsite în autoturism sunt diferite faţă de cele indicate de aparatul Drug Test – cocaină, amfetamină și metamfetamină – după producerea tragediei.

Reamintim că tânărul fost dus la secţia de Poliţie din Vama Veche, unde a stat aproximativ două ore. Etilotestul a indicat valoare negativă.

În schimb, nu a fost testat şi cu Drug testul, a spus chestorul Constantin Glugă, însă poliţiştii nu ar fi constatat semne de consum de subsanţe psihoactive.

„Din verificări a reieșit că după ce părăsit sediul postului Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise”, a spus şeful IPJ Constanţa.

Matei Vlad Pascu a fost audiat la DIICOT Constanța. Pascu a fost scos din arest și dus în fața procurorilor, pentru a dat detalii despre modul în care s-a produs tragedia. 

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, lansează bomba. Un detaliu despre care mulți se tot întrebau: de ce a fost lăsat tânărul șofer să plece, deși polițiștii aveau toate motivele să-l rețină.

A rămas neclarificat momentul de vineri seara, atunci când băiatul a fost oprit pentru prima oară. Am primit informații că la acel filtru era și șeful Poliției Rutiere constanța, care s-a arătat familiarizat cu șoferul drogat. Dacă este așa, cred că toată acțiunea se mută la această primă oprire a drogatului, unde, dacă ar fi fost efectuate verificări era luat talonul pentru lipsa RCA, iar deznodământul putea fi altul. Este un moment care a fost evitat în comunicările instituționale.

Nu există, până acum, informații despre o posibilă intervenție din partea unui șef ierarhic la adresa polițiștilor din teren. O patrulă mixtă, format dintr-un jandarm și un polițist, l-au identificat în trafic, l-au oprit, l-au dat jos din mașină, au găsit acea țigară și acel blister cu somnifere. Însă, din această perspectivă, nu vreau la finalul acestei anchete ca un agent cu vechime de 8 luni de zile și încă doi polițiști din stradă să suporte cele mai grave consecințe. Cei din stradă au cerut date de la centru, iar de la dispecerat au primit informații că drogatul nu figura în baza de date, iar actele mașinii erau în regulă. Trebuie să menționez că Poliția Română nu are bază de date cu cei care au sau nu RCA”, a declarat pentru Realitatea PLUS Cosmin Andreica.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri