Bilanțul provizoriu în urma cutremurului din Maroc – Peste o mie de morți

Bilanţul provizoriu al seismului violent care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost revizuit în creştere, ajungând la 1.037 de morţi, a anunţat Ministerul de Interne marocan, informează AFP.

De asemenea, în seism au fost rănite 1.204 de peroane, „dintre care 721 sunt într-o stare critică”, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Centrul naţional pentru cercetare ştiinţifică şi tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat că seismul puternic care a lovit Marocul în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a fost de magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, iar epicentrul său a fost localizat în provincia Al-Haouz, la sud-vest de oraşul Marrakech, destinaţie foarte populară printre turiştii străini.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat sâmbătă că România este gata să ofere asistență Marocului

Marcel Ciolacu a anunțat că autoritățile române sunt în contact strâns cu cele marocane și sunt gata să ofere asistență.

„În urma cutremurului devastator din Maroc, autorităţile române sunt în contact strâns cu autorităţile marocane şi sunt gata să ofere asistenţă.
Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familii îndoliate şi către salvatorii curajoşi care lucrează împotriva cronometrului”, a scris prim-ministrul României, într-o postare pe Twitter.

Seismul de sâmbătă este unul dintre cele puternice seisme care au lovit țara până în prezent.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri