Anchetă parlamentară pentru punerea sub acuzare a lui Joe Biden

Președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite a declarat marți că a ordonat comisiilor din Cameră să deschidă o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden. Liderul de la Casa Albă este vizat de o investigație a parlamentarilor republicani în legătură cu afacerile din străinătate ale familiei sale, în special ale fiului său, Hunter.

„Acest următor pas logic va da comisiilor noastre puterea deplină de a aduna toate faptele și răspunsurile pentru publicul american”, a declarat el în scurte remarci adresate reporterilor. „Este exact ceea ce vrem să știm, răspunsuri”, a declarat Kevin McCarthy, potrivit Fox News.

Republicanul a declarat că acuzațiile potrivit cărora Biden a profitat de pe urma afacerilor externe ale fiului său Hunter Biden sunt „serioase” și „credibile” și a ordonat comisiilor de supraveghere, juridică și de căi și mijloace din Camera Reprezentanților să conducă ancheta de destituire.

 

Biden a negat orice implicare în activitatea externă a fiului său, iar Casa Albă a declarat că președintele nu este implicat în activitățile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Cu toate acestea, McCarthy a declarat că acuzațiile descoperite până acum justifică o investigație suplimentară din partea Camerei.

Pe de altă parte, lansarea unei anchete de punere sub acuzare este o escaladare semnificativă a investigațiilor republicanilor asupra lui Biden și a lui Hunter Biden și nu este clar dacă există un sprijin larg al republicanilor pentru acest demers.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri