Președintele Letoniei șochează: Va începe cel de-al Treilea Război Mondial dacă Rusia cucerește Ucraina

Belarus încă ezită să intre în război, potrivit ministrului de Externe belorus. Preşedintele Letoniei: ”Va începe cel de-al Treilea Război Mondial dacă Rusia cucereşte Ucraina”.

Într-un interviu acordat AP pe 26 septembrie, ministrul de externe al Belarus Serghei Aleinik a declarat că nu poate imagina un scenariu în care Belarusul ar intra în război în Ucraina alături de forţele ruse.

”Dacă Ucraina nu este capabilă să se apere şi dacă pierde, atunci acest lucru va deschide calea spre un război mondial. Dacă agresorul nu este oprit, agresorul va merge cât de departe poate”, a spus președintele Edgars Rinkevics.

El a adăugat că cel mai bun mod de a preveni al treilea război mondial este ca NATO să ajute Ucraina cu toată puterea sa, citează Close The Sky Over Ukraine. 

”Trebuie să dăm Ucrainei tot ceea ce cere. Trebuie să facem tot ce este necesar pentru a întări Ucraina şi rezistenţa ei”, a spus preşedintele leton.
 
Letonia a fost unul dintre cei mai activi aliaţi ai Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei. Oferă atât asistenţă militară, cât şi asistenţă politică Ucrainei. 

Recent, fostul ministru leton al Apărării, Ināra Mūrniece, a declarat că ţara alocă mai mult de 1% din PIB-ul naţional pentru asistenţă umanitară şi militară Ucrainei.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri