Stare de urgență în New York. Ploile au paralizat metroul și au inundat aeroporturile

Inundații devastatoare în America. Meteorologii anunță ploi torențiale și alerte de inundații pentru 25 de milioane de oameni. A fost decretată stare de urgență în New York. Ploile au paralizat metroul și au inundat aeroporturile din metropola americană.

Ploile abundente care au căzut în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Statelor Unite au inundat străzile din New York şi au paralizat parţial funcţionarea metroului şi a aeroporturilor locale, determinându-le pe autorităţile americane să îndemne populaţia să dea dovadă de prudenţă, potrivit AFP, citată de agerpres.ro.

Imagine

Inundații în New York, 29 septembrie 2023 / Foto: Profi Media

Peste 8,5 milioane de oameni au fost avertizați despre inundațiile iminente vineri dimineața în mai multe zone din New York și New Jersey, a anunțat biroul National Weather Service din regiune, potrivit CNN.

Imagine

Inundații în New York, 29 septembrie 2023 / Foto: Profi Media

 

Milioane de new-yorkezi au primit alerte de la serviciul meteorologic vineri dimineață, avertizând despre „situația periculoasă și care pune viața în pericol”, cu un risc „considerabil” de pagube provocate de inundații.

Imagine

Inundații în New York, 29 septembrie 2023 / Foto: Profi Media

 

Alerta de inundații va afecta aproximativ 25 de milioane de oameni din nord-est, iar zona ce cuprinde cele trei state din New York se confruntă cu un risc „moderat” de nivel 3 din 4 pentru inundații rapide, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie, relatează CNN.

 

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a decretat „stare de urgenţă” pentru New York, Long Island şi estul metropolei americane, precum şi în valea râului Hudson, din cauza „precipitaţiilor extreme pe care le observăm”, a anunţat aceasta.

Imagini obţinute de jurnalişti de la AFP, companii mass-media locale şi utilizatori ai reţelelor de socializare arată vehicule care înaintează cu dificultate pe străzi inundate sau chiar complet blocate din cauza apei care ajunge până la geamurile maşinilor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri