Horodniceanu, fostul șef DIICOT, își află azi pedeapsa după scandalul cu polițiștii de la Rutieră

Zi decisivă pentru Daniel Horodniceanu! Magistrații de la Consiliul Superior al Magistraturii vor anunța azi sancțiunea în cazul fostului procuror-șef al DIICOT. Totul după episodul de acum câteva luni în care a umilit doi polițiști care l-au oprit în trafic. 

O decizie în cazul fostului șef DIICOT a fost amânată de trei ori, fiind bătut pasul pe loc în favoarea lui Horodniceanu.

Actual vicepreședinte al CSM a avut un dialog contondent cu polițiștii care l-au oprit în trafic, în județul Iași, pentru un control de rutină. Deranjat că a fost verificat, acesta le-a reproșat oamenilor legii că nu l-au recunoscut. 

Mai mult, conform unor informații pe surse, Horodniceanu ar fi lovit mașina poliției și ar fi înjurat. Practic, polițiștii au început să filmeze pentru a avea probe cu care să se apere, potrivit BZI.

 
„Fiind oprit în trafic de agenți de poliție, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziție umilitoare (…) De asemenea, în cadrul interacțiunii cu agenții de poliție, și-a declinat și afirmat repetat faptul că este procuror, a amenințat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenților de poliție, sugerând că ar avea relații sau influență cu scopul de a primi un tratament favorabil și de a-și rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toți cetățenii”, au transmis reprezentanții Inspecției Judiciare.

Pe de altă parte, IPJ Iași a dat publicității rezultatele verificărilor în cazul conflictului dintre doi agenți și procurorul Daniel Horodniceanu. În urma verificărilor s-a constat că filmarea nu a fost făcută cu bodycam-ul. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri