Percheziții în Suceava la traficanți de țigări: Șase persoane au fost reținute

Şase persoane au fost reţinute pentru contrabandă în urma desfăşurării a 26 de percheziţii imobiliare pe raza mai multor judeţe, fiind ridicaţi bani, dar şi ţigări şi alte obiecte cu caracter probator, informează, joi, Poliţia Română, printr-un comunicat de presă.

„În urma celor 26 de percheziţii domiciliare efectuate ieri, 18 octombrie, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, în judeţele Suceava, Vrancea, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, au fost descoperite şi ridicate 43.440 de ţigarete, 52.410 lei, 17.165 de euro, 600 de dolari şi 180 de leva. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate 15 telefoane mobile, un DVR şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, precizează sursa citată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a şase bănuiţi şi măsura controlului judiciar, faţă de doi bănuiţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă (procurarea, colectarea, deţinerea, depozitarea, transportul şi comercializarea pe teritoriul României de ţigarete de provenienţă extracomunitară).

A fost sesizat şi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre bănuiţii reţinuţi.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie – octombrie 2023, s-ar fi constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea ar fi fost introduse ilegal în România şi ar fi fost depozitate temporar de membrii grupului infracţional, care ulterior le-ar fi transportat şi comercializat către clienţi din municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Călăraşi şi Vrancea. Pentru a evita controalele autorităţilor, bănuiţii ar fi folosit, la transportul şi disimularea ţigaretelor, autoutilitarele unei societăţi comerciale, ce ar avea ca obiect principal de activitate transportul de mărfuri.

În cursul urmăririi penale, au fost realizate acţiuni de prindere în flagrant delict, în cadrul cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, peste 510.000 de ţigarete.

Audierile au fost desfăşurate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri